Säkerhet

Säkerhetslösningar är en viktig del i löpande processer och systemlösningar. Payius uppfyller alla dom hårda säkerhetskraven för korthantering som ställs av dom internationella kortvarumärkerna och som en del i detta arbete är Payius numera PCI DSS-certifierade enligt högsta säkerheten, Level 1! Detta så att vi kan bistå med integrationer till våra kunder, partners och erbjuda en oberoende plattform, inför framtiden.

PCI DSS / Payment Card Industry Data Security Standard

Payius betalningslösningar är PCI-certifierade och compliant enligt regelverket från Visa och MasterCard. En PCI-certifiering är ett omfattande arbete som syftar till att öka datasäkerheten hos de parter som lagrar, behandlar eller överför kortdata. Certifieringen är framtagen av kortföretagen (Visa, MasterCard m.fl.) och hanteras av PCI Security Standards Council. Allt för att skydda dig som kortinnehavare, kund, partner och leverantör. Certifikatet gäller för 12 månader och måste förnyas årligen.

3D-secure/Secure Code

3D-Secure/Mastercard Secure code är teknologin utvecklad av VISA och Mastercard och syftar till att identifiera kortinnehavaren vid köp online. Identifieringsprocessen är likvärdig den som används vid Internetbanken och som bygger på att en personlig kod/lösenord används i samband med köpet. Ofta tillsammans med en speciell bankdosa. Med denna teknik erhåller säljföretaget risk-reduktion och kortinnehavaren kan vara säker på att dennes kort inte nyttjas av obehörig. 3D-Secure används oftast i dagligt tal och är ett samlingsnamn för de respektive kortföretagens tjänster Verified by Visa, MasterCard SecureCode och motsvarande.

Vill du ha mer information om priser och lösningar, ring oss på 031-78 80 680.